11-από-τις-πιο-συνηθισμένες-διαρροές-νερού

11 από τις πιο συνηθισμένες διαρροές νερού

Έχετε παρατηρήσει ότι ο λογαριασμός του νερού σας αυξάνεται; Ο ένοχος είναι συνήθως μια κρυφή διαρροή κάπου στο σπίτι. Υπάρχουν πολλές πηγές νερού και συσκευές στο σπίτι σας που μπορεί να είναι η αιτία μιας διαρροής. Ακολουθούν 11 από τις πιο συνηθισμένες διαρροές νερού σύμφωνα με την Αποφράξεις Αναγνώστου Μαρκόπουλο. Διαβάστε αυτήν τη λίστα για να δείτε εάν μπορείτε να βρείτε την πηγή του σπαταλημένου νερού σας.

1. Διαρροές τουαλέτας

Οι τουαλέτες που λειτουργούν συνεχώς μπορεί να μην προκαλέσουν να χυθεί ποτέ ούτε μια σταγόνα νερού στο πάτωμα, αλλά μπορεί να σπαταλήσει τεράστια ποσότητα νερού απλά στην αποχέτευση. Οι διαρροές της τουαλέτας είναι συχνά από τις πιο ακριβές όσον αφορά την τεράστια ποσότητα νερού που σπαταλάται, επομένως είναι ένα καλό μέρος για να ελέγξετε πρώτα.

Απλώς ακούστε για να δείτε αν το νερό τρέχει ακόμα αφού ξεπλύνετε την τουαλέτα. Μπορείτε να διορθώσετε προσωρινά αυτό το πρόβλημα κλείνοντας τη βαλβίδα νερού κοντά στη βάση της τουαλέτας και ενεργοποιώντας την μόνο για να ξεπλύνετε την τουαλέτα. Ωστόσο, θα χρειαστείτε έναν υδραυλικό για να διορθώσετε το πρόβλημα οριστικά.

2. Διαρροές βρύσης

Υπάρχουν πολλές βρύσες στο σπίτι σας που μπορεί επίσης να είναι η πηγή μιας μυστηριώδους διαρροής νερού. Ο έλεγχος για αυτές τις διαρροές είναι τόσο απλός όσο το να περπατάς και να ακούς για σταγόνες. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε σημάδια ότι η βρύση έσταζε πρόσφατα, όπως το νερό στη λεκάνη.

Οι διαρροές από τις βρύσες είναι συχνά προβλήματα με την ίδια τη βρύση ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα προβλημάτων σκληρού νερού ή πίεσης. Ένας υδραυλικός μπορεί να σας πει εάν πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρη τη βρύση ή όχι.

3. Διαρροές σωλήνα

Το σύστημα άρδευσης ή ο σωλήνας του πλυντηρίου σας μπορεί επίσης να είναι πηγή διαρροής. Αν είναι μόνο ο εύκαμπτος σωλήνας, η πηγή του νερού θα πρέπει να είναι προφανής. Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το συγκρατητήρα ή το ίδιο το εξάρτημα.

Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να εντοπιστούν διαρροές στα συστήματα άρδευσης. Μπορεί να υπάρχει διαρροή σε μια κεφαλή ψεκαστήρα ή σε έναν υπόγειο σωλήνα. Θα χρειαστείτε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτές τις διαρροές.

4. Διαρροές αποχετευτικού σωλήνα

Τι γίνεται όταν υπάρχει ζημιά από νερό σε οροφή ή τοίχο, που δεν είναι απαραίτητα από κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα ή συσκευή; Αυτό μπορεί να είναι μια διαρροή στις ίδιες τις γραμμές παροχής υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αυτά μεταφέρουν νερό στις βρύσες και σε άλλους προορισμούς νερού και συνήθως δεν μπορείτε να τα δείτε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρατηρήσετε αυτές τις διαρροές μόνο όταν αρχίσουν να μουλιάζουν μέσα από τη γυψοσανίδα.

5. Διαρροές μπανιέρας

Παρατηρείτε ότι το μπάνιο ή ένα δωμάτιο κάτω από το μπάνιο φαίνεται να παρουσιάζει διαρροή μόνο αφού κάποιος χρησιμοποιήσει τη μπανιέρα ή, πιο σπάνια, το ντους; Σε αυτή την περίπτωση, η διαρροή μπορεί να είναι η ίδια η μπανιέρα ή το ντους.

Μια ρωγμή ή τρύπα στη μπανιέρα ή το πάτωμα του ίδιου του ντους μπορεί να διαρρέει το νερό σας στο πάτωμα ή στην παρακάτω ιστορία. Εάν σταματήσει να διαρρέει λίγο μετά το ντους ή το μπάνιο σας, μπορείτε να είστε αρκετά σίγουροι για αυτό, αλλά μπορεί να χρειαστείτε έναν υδραυλικό για να το φτιάξει.

6. Διαρροή στον σωλήνα κλιματιστικού

Μπορεί να υπάρχει διαρροή στον σωλήνα του κλιματιστικού. Μερικές φορές μπορεί να σπάσςι και να αρχίσει να πέφτει νερό στο πάτωμα. Ή, εάν μόλις εγκαταστήσατε έναν νέο, τότε η απορροή από τον σωλήνα  μπορεί να μην έχει κατευθυνθεί σωστά στην αποχέτευση και μπορεί να καταλήξει στο πάτωμά σας.

7. Διαρροές σφράγισης συσκευής

Έχετε παρατηρήσει μια λακκούβα με νερό κοντά στο πλυντήριο πιάτων, στο πλυντήριο ρούχων, στο στεγνωτήριο ή σε άλλη συσκευή; Το πρόβλημα μπορεί να είναι η σφράγιση στη συσκευή.

Ή, η ίδια η συσκευή μπορεί να δυσλειτουργεί. Ένας υδραυλικός μπορεί να περιορίσει την πηγή αυτού του προβλήματος και ενδεχομένως να το διορθώσει. Αν και, θα μπορούσε να είναι ελάττωμα κατασκευαστή ή άλλο ζήτημα που καλύτερα να αναφέρεται σε κάποιον άλλο.

8. Διαρροές αρμών σωλήνων

Οι αρμοί σωλήνων είναι τα σημεία όπου το ένα μήκος του σωλήνα συνδέεται με ένα άλλο. Ο σωλήνας επικαλύπτεται για μεγάλο μήκος και υπάρχει κόλλα για να κάνει σφράγιση.

Ωστόσο, οι αρμοί σωλήνων είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν διαρροές από άλλα σημεία στο σωλήνα. Πιθανότατα δεν θα μπορείτε να δείτε την εν λόγω άρθρωση, εκτός εάν βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη, καθώς είναι συνήθως στους τοίχους.

9. Διαρροές θερμοσίφωνα

Οι θερμοσίφωνες να εμφανίζουν διαρροές. Συχνά η ίδια η δεξαμενή ανοίγει τρύπες μετά από μια δεκαετία ή περισσότερο υπηρεσία και, δυστυχώς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι να αντικαταστήσετε ολόκληρο τον θερμοσίφωνα.

Άλλα προβλήματα, όπως διαρροές βαλβίδων και σπασμένα στεγανοποιητικά, μπορεί να επισκευαστούν. Οι θερμοσίφωνες χωρίς δεξαμενή είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν τέτοιου είδους διαρροές, ώστε να είναι μια εξαιρετική επιλογή αντικατάστασης για εσάς.

10. Διαρροές πλυντηρίου ρούχων

Όσον αφορά τις συσκευές, τα πλυντήρια ρούχων είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται για διαρροές. Συχνά προκαλούνται από έναν κεκλιμένο σωλήνα υπερχείλισης, που είναι μια απλή διόρθωση. Ή, μπορεί να προκληθεί από φράξιμο μέσα στο μηχάνημα που προκαλεί υπερχείλιση στο πάτωμα.

Αυτό μπορεί να έχει συνέπειες στον λογαριασμό του νερού σας, τα ρούχα σας και μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο ίδιο το μηχάνημα. Ο υδραυλικός σας μπορεί να σας ενημερώσει εάν μπορεί να είναι επισκευαστεί ή εάν θα χρειαστεί αντικατάσταση.

11. Διαρροές νεροχύτη

Όπως συμβαίνει με τις διαρροές σε μπανιέρες και ντους, μπορεί να διαρρεύσουν και οι ίδιοι οι νεροχύτες. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ζημιά, διάβρωση ή ρωγμή στον ίδιο τον νεροχύτη. Η καλύτερη επιλογή εδώ είναι συχνά η αντικατάσταση του νεροχύτη.

Δεν είστε σίγουροι τι είδους διαρροή έχετε; Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι να απευθυνθείτε σε έναν υδραυλικό που εμπιστεύεστε για να σας βοηθήσει να βρείτε το πρόβλημα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares
Call Now Button