9 koina lathi sta ydravlika

9 κοινά λάθη στα υδραυλικά

9-κοινά-λάθη-στα-υδραυλικά

9 κοινά λάθη στα υδραυλικά

Όπως το κλιματιστικό σας, τα υδραυλικά σας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της άνεσης στο σπίτι σας στο Μαρκόπουλο. Πιθανότατα δεν σκέφτεστε το υδραυλικό σύστημα στο σπίτι σας μέχρι να πάει κάτι στραβά. Ακολουθούν 9 κοινά λάθη στα υδραυλικά και πώς να τα αποφύγετε.

1. Διατήρηση του νερού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εάν σπάσει ένας σωλήνας, ξεχειλίσει μια τουαλέτα ή προκύψει κάποια άλλη ανάγκη υδραυλικών εγκαταστάσεων, κλείστε το νερό. Οι κύριες πηγές νερού σας, όπως ο νεροχύτης ή η τουαλέτα, θα έχουν βαλβίδα διακοπής. Μόλις παρατηρήσετε το πρόβλημα, γυρίστε τη βαλβίδα μέχρι να σταματήσει η ροή του νερού.

Στη συνέχεια, καλέστε έναν υδραυλικό. Πολλοί άνθρωποι δεν προσπαθούν ενστικτωδώς να σταματήσουν το νερό πρώτα. Αντίθετα, προσπαθούν να καθαρίσουν το χάος ενώ χύνεται περισσότερο νερό. Κλείστε το νερό, πάρτε μια βαθιά ανάσα και καλέστε τον υδραυλικό σας πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό.

2. Υπερβολική χρήση δυνατών καθαριστικών αποχέτευσης

Όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένα βούλωμα, συχνά στρέφονται σε καθαριστικά αποχέτευσης με την ελπίδα να το καθαρίσουν. Τα καθαριστικά αποχέτευσης λειτουργούν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά η υπερβολική χρήση τους μπορεί να διαβρώσει τους σωλήνες σας.

Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης λειτουργούν διασπώντας ή καταβροχθίζοντας οτιδήποτε φράζει την αποχέτευση σας. Όταν τα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, αρχίζουν να τρώνε και τους σωλήνες σας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε το σιφόνι του ντους σας και να καθαρίσετε τον σωλήνα αντί να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό αποχέτευσης. Καλέστε έναν υδραυλικό αντί να καταφεύγετε στα χημικά κάθε φορά που παρατηρείτε φράξιμο σε κάποιον σωλήνα. Εάν πρέπει να χρησιμοποιείτε τόσο συχνά καθαριστικά αποχέτευσης, πιθανότατα έχετε ένα πιο σημαντικό πρόβλημα.

3. Διορθώνετε μόνοι σας προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων

Ακόμα κι αν είστε εξοικειωμένοι με τις επισκευές, θα πρέπει πάντα να αφήνετε ένα ζήτημα υδραυλικών σε έναν ειδικό. Τα υδραυλικά μπορεί να φαίνονται αρκετά εύκολα, αλλά ορισμένες πτυχές γίνονται πολύ περίπλοκες. Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε ένα μικρό πρόβλημα σε μεγάλο, μετατρέποντας το ζήτημα σε μια μακρά και δαπανηρή επιδιόρθωση. Αν δεν είστε εκπαιδευμένοι σε αυτό που κάνετε, καλέστε έναν ειδικό για να χειριστεί τις ανησυχίες σας για τα υδραυλικά.

4. Αγνοείτε ένα ζήτημα υδραυλικών εγκαταστάσεων

Οι άνθρωποι αγαπούν να αγνοούν τα προβλήματα ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστούν. Μια τουαλέτα που τρέχει μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλο λογαριασμό νερού ή ένας ήχος τρεχούμενου νερού μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλη πλημμύρα στο υπόγειό σας.

Δυστυχώς, τα υδραυλικά προβλήματα δεν θα επιλυθούν από μόνα τους. Όσο περισσότερο αγνοείτε το ζήτημα, τόσο περισσότερο θα επιδεινώνεται. Εάν έχετε ανησυχίες, λάβετε μια εκτίμηση για την επισκευή και μάθετε τη φύση του ζητήματος, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

5. Χρησιμοποιώντας έναν άσχετο αντί για έναν υδραυλικό

Όποιος αγγίζει τους σωλήνες, τους νεροχύτες, τις τουαλέτες, τα ντους ή τους θερμοσίφωνες σας πρέπει να έχει άδεια για διάφορους λόγους. Αν και ο τεχνίτης της γειτονιάς είναι πιθανότατα καλός σε μικρές επιδιορθώσεις, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα εάν κάνει κακή δουλειά.

Αν και είναι ωραίο να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα και να δώσετε δουλειά στον γείτονά σας, δεν πρέπει να το κάνετε με τα υδραυλικά σας.

6. Απενεργοποίηση της θέρμανσης σας το χειμώνα

Όταν πηγαίνετε διακοπές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι δελεαστικό να κλείσετε τη θερμότητα για να εξοικονομήσετε χρήματα σε κοινόχρηστα ενώ λείπετε. Θεωρητικά, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα. Αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Κλείνοντας τη θερμότητα, βάζετε τον εαυτό σας σε μια θέση όπου οι σωλήνες σας μπορούν να παγώσουν και να σπάσουν. Είναι καλύτερα να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία αντί να σβήσετε εντελώς τη θερμότητα όσο λείπετε.

7. Ρίχνετε τα σκουπίδια στη λεκάνη της τουαλέτας σας

Ναι, οι λεκάνες της τουαλέτας σας έχουν σχεδιαστεί για να ξεπλένουν αποτελεσματικά μεγάλα κομμάτια ανθρώπινων απορριμμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ξεπλύνετε απλά οτιδήποτε στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Συχνά θεωρούμε δεδομένη τη λειτουργία τους και ξεπλένουμε τυχαία σκουπίδια όπως βαμβακερές μπάλες, χαρτοπετσέτες, προϊόντα υγιεινής και σερβιέτες.

Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, επειδή οι λεκάνες τουαλέτας είναι προσαρμοσμένες για να ξεπλένουν μόνο τα ανθρώπινα απόβλητα. Εάν ρίχνετε άλλα αντικείμενα, θα οδηγήσει τελικά σε ένα άσχημο βούλωμα  που θα βρωμίσει το μπάνιο σας.

8. Αφήνετε τα μαλλιά να κολλήσουν στους σωλήνες του ντους

Τις περισσότερες φορές, τα ανθρώπινα μαλλιά είναι η κύρια αιτία της μη σωστής λειτουργίας του σιφονιού. Όταν τα μαλλιά κολλάνε στο σιφόνι, το σαπούνι και άλλα σωματίδια βρωμιάς κολλάνε εύκολα στον σωλήνα και προκαλούν τη συσσώρευση υπολειμμάτων.

Επιπλέον, εάν δεν προσέχετε αυτό το φράξιμο και δεν αφαιρείτε έγκαιρα τα υπολείμματα, τότε θα πρέπει να στέκεστε σε μια λακκούβα με νερό κάθε φορά που κάνετε ντους. Αυτό το βούλωμα μπορεί να ταξιδέψει μέχρι την αποχέτευση σας και να προκαλέσει μαζική απόφραξη που θα σας προκαλούσε και πάλι πολλές χρεώσεις.

9. Μη προγραμματισμός υδραυλικών υπηρεσιών

Στην ιδανική περίπτωση, τα υδραυλικά σας θα λειτουργούσαν τέλεια για πάντα χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά τα υδραυλικά δεν λειτουργούν πάντα έτσι. Η συντήρηση των υδραυλικών σας βοηθά στον εντοπισμό μικρών διαρροών και άλλων προβλημάτων προτού μετατραπούν σε μεγάλα. Επιπλέον, όταν θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σας, δεν θα έχετε εκπλήξεις κατά την επιθεώρηση που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την πώληση.

Εάν έχετε πρόβλημα με τα υδραυλικά στο σπίτι σας, μην το αγνοήσετε. Καλέστε την  Αποφράξεις Μαρκόπουλο. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε και να επιδιορθώσετε λάθη στα υδραυλικά.

Διαβάστε περισσότερα για αποφράξεις και διαρροή λυμάτων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares
Call Now Button