αποχέτευση-Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου

5 τρόποι να ελέγξετε την αποχέτευσή σας

Προβλήματα στο σύστημα αποχέτευσης γενικά εμφανίζονται στους σωλήνες, σταματώντας τη ροή λυμάτων μακριά από το σπίτι σας. Υπάρχουν 5 τρόποι να ελέγξετε την αποχέτευσή σας, όπως μας συμβουλεύει η Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το σύστημα αποχέτευσης, ή ενοχλητικούς θορύβους στους νεροχύτες και τις τουαλέτες και αργούν να αδειάσουν στην αποχέτευση ή τα λύματα ξεχειλίζουν από τα εσωτερικά σιφόνια δαπέδου (στο μπάνιο / τουαλέτα ή στην περιοχή πλυντηρίων) ή από τον εξωτερικό σωλήνα σας, ακολουθήστε τους 5 τρόπους και έπειτα επικοινωνήστε μαζί μας εάν απαιτείται.

Εάν είστε κτηματομεσίτης ή μισθωτής και έχετε απόφραξη αποχέτευσης, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό βήμα βήμα για να σας βοηθήσουμε να ελέγξετε την αποχέτευσή στην ιδιοκτησία σας.

1. Ελέγξτε τον άξονα αποχέτευσης

Αυτός είναι ένας σωλήνας που οδηγεί στο δίκτυο αποχέτευσης. Θα πρέπει να οδηγεί στο έδαφος και το καπάκι έχει περίπου το μέγεθος μιας πλάκας ψωμιού. Αυτό θα βρίσκεται είτε στην μπροστινή είτε στην πίσω αυλή σας συνήθως στο χαμηλότερο σημείο.

Πού βρίσκεται ο άξονας αποχέτευσης;

Το άνοιγμα του άξονα και του ελέγχου μπορεί να βρίσκεται στην μπροστινή ή πίσω αυλή σας. Ο άξονας σας είναι στρογγυλός, συνήθως περικλείεται σε σκυρόδεμα και μπορεί να έχει λευκό πλαστικό ή μεταλλικό καπάκι.

2. Ελέγξτε εάν ο άξονας αποχέτευσης ξεχειλίζει

Ίσως χρειαστεί να ξεβιδώσετε ή να σηκώσετε το καπάκι του άξονα για έλεγχο. Εάν αισθανθείτε πίεση όταν προσπαθείτε να ξεβιδώσετε ή να αφαιρέσετε το καπάκι, σταματήστε αμέσως. Εάν ο άξονας σας είναι γεμάτος ή ξεχειλίζει, επικοινωνήστε μαζί μας, Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου.

3. Εάν είναι καθαρό, μπορεί να χρειαστείτε υδραυλικό

Εάν ο άξονας αποχέτευσης είναι διαυγής και οι εσωτερικοί σας αγωγοί είναι ακόμα μπλοκαρισμένοι ή αποστραγγίζουν αργά, ενδέχεται να υπάρχει απόφραξη εντός του ιδιωτικού εσωτερικού συστήματος αποχέτευσης.

Μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια ενός εξουσιοδοτημένου υδραυλικού για να παρακολουθήσετε και να καθαρίσετε το μπλοκάρισμα με δικά σας έξοδα. Εάν είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

4. Δεν είστε σίγουροι αν είναι καθαρός ο σωλήνας αποχέτευσης;

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ο άξονας αποχέτευσης είναι καθαρός και το νερό πέφτει μέσα στους σωλήνες νερού, ίσως θελήσετε να ρίξετε έναν κάδο νερού κάτω από τον άξονα ελέγχου. Εάν το νερό δεν καθαρίζει, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα αποχέτευσης. Εάν το νερό ρέει μακριά, ενδέχεται να υπάρχει απόφραξη στο εσωτερικό σας σύστημα όπως αναφέρεται παραπάνω.

5. Μπορεί να είναι απόφραξη στους σωλήνες μας

Εάν υπάρχει υποψία ότι το μπλοκάρισμα ανήκει στο σύστημα λυμάτων μας, ο εξουσιοδοτημένος υδραυλικός σας θα πρέπει να επικοινωνήσει ή να σας ζητήσει να επικοινωνήσετε μαζί μας, Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου. Στη συνέχεια θα ορίσουμε ένα ραντεβού που θα σας βολεύει για να πραγματοποιήσουμε την απαραίτητη εργασία.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι;

Εάν δεν είστε βέβαιοι οποιαδήποτε στιγμή μετά από αυτούς τους ελέγχους αποχέτευσης, επικοινωνήστε μαζί μας για υποστήριξη.

Μπορώ να μυρίσω οσμή αποχέτευσης

Η οσμή μπορεί να προέρχεται από πολλές διαφορετικές πηγές εντός και εκτός του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να βρείτε την πηγή και να λύσετε γρήγορα το πρόβλημα.

Ελέγξτε μέσα στο σπίτι σας

Έχει μπλοκαριστεί μερικώς ο νεροχύτης μπάνιου ή κουζίνας; Μαλλιά, θραύσματα τροφίμων και άλλα υλικά μπορούν να συσσωρευτούν στην παγιδα U της κουζίνας ή του μπάνιου. Εάν η μυρωδιά προέρχεται από το σπίτι, ενδέχεται να έχετε μπλοκαρισμένη τουαλέτα ή αποχέτευση. Για να αποτρέψετε αυτό να συμβεί ξανά στο μέλλον, μάθετε πώς να σταματήσετε να εμφανίζονται προβλήματα.

Οσμή αποχέτευσης μπορεί επίσης να προκύψει επειδή η παγίδα νερού έχει στεγνώσει, προκαλώντας τη θραύση του στεγανοποιητικού νερού. Το σπάσιμο της στεγανοποίησης του νερού επιτρέπει την είσοδο οσμών από την αποχέτευση στο σπίτι μέσω τουαλέτας, σιφονιού δαπέδου και αποχετεύσεις.

Ελέγξτε εκτός σπιτιού

Ακολουθούν οι συνήθεις αιτίες οσμών έξω ή κοντά στην ιδιοκτησία σας:

  • Φύση
  • Λιπάσματα
  • Αποσυντεθειμένα φυτικά ή ζωικά υλικά

Εάν ζείτε κοντά σε κολπίσκους, φράγματα ή ποτάμια, μεγάλες περιόδους ξηρού καιρού μπορεί επίσης να προκαλέσουν στασιμότητα ορισμένων υδάτων και να εκλύσουν μια δυσάρεστη μυρωδιά. Εάν ζείτε κοντά στην παραλία, τα αποθέματα κοραλλιών και φύκια μπορούν επίσης να προκαλέσουν οσμή.

Μεγάλη περίοδος βροχής μπορεί επίσης να προκαλέσει μια προσωρινή μυρωδιά αποχέτευσης μέσω των αποχετεύσεων δαπέδου.

Ελέγξτε εάν υπάρχει ένας φυσικός θάμνος Phyllanthus cuscutiflorus στην περιοχή σας. Αυτό το δέντρο είναι γνωστό ότι εκπέμπει μια δυνατή, δυσάρεστη μυρωδιά όταν ανθίζει.

Μεγάλη περίοδος βροχής μπορεί επίσης να προκαλέσει μια προσωρινή μυρωδιά αποχέτευσης μέσω των αποχετεύσεων δαπέδου. Το υδρόθειο (η κακή οσμή) μπορεί να προέρχεται από κοντινές υποδομές όπως αντλιοστάσια και εργασίες επεξεργασίας λυμάτων.

Κατά τον καθαρισμό αποχετεύσεων προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε την οσμή όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά από τη φύση τους, οι σωλήνες αποχέτευσης εκπέμπουν περιστασιακά μια μυρωδιά καθώς μεταφέρουν λύματα στα έργα επεξεργασίας λυμάτων.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, επικοινωνήστε με Αποφράξεις Αναγνώστου Μαρκόπουλο

Εάν έχετε αποκλείσει όλες τις πιθανές πηγές οσμής που αναφέραμε παραπάνω και έχετε μια επίμονη οσμή που προέρχεται από το εξωτερικό της ιδιοκτησίας σας που δεν θα εξαφανιστεί, επικοινωνήστε μαζί μας.

Εάν είναι δυνατόν, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες πληροφορίες προτού αναφέρετε το ζήτημα:

  • Ξέρετε από ποια κατεύθυνση προέρχεται η μυρωδιά;
  • Τι ώρα της ημέρας παρατηρήσατε για πρώτη φορά τη μυρωδιά;
  • Μήπως η μυρωδιά εμφανίζεται τακτικά; Εάν ναι, ποια είναι η συχνότητα;
  • Ξέρετε αν οι γείτονές σας έχουν παρατηρήσει τη μυρωδιά;
  • Μήπως η μυρωδιά έρχεται μέσα ή έξω από το σπίτι;
  • Έχετε φρεάτιο στην ιδιοκτησία σας ή κοντά σας;

Όποια και αν είναι η αιτία, είμαστε στη διάθεσή σας 24 ώρες την ημέρα προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες απόφραξης στην Αθήνα.

Δείτε περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares
Call Now Button