καθαρισμός για υπερχείλιση λυμάτων

Πώς γίνεται ο καθαρισμός για υπερχείλιση λυμάτων;

Η υπερχείλιση λυμάτων αποχέτευσης είναι ένα ενοχλητικό περιστατικό που προκαλεί πολλή ταλαιπωρία και αναστάτωση στην καθημερινή ζωή – μπορεί να μην είναι τόσο καταστροφικό όσο μια πυρκαγιά ή ένας ανεμοστρόβιλος, αλλά παρουσιάζει διάφορους κινδύνους για την υγεία και θέματα υγιεινής και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές υλικές ζημιές και σοβαρό προσωπικό τραυματισμό.

Επομένως, ο καθαρισμός λυμάτων πρέπει να γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά – σε περίπτωση διαρροής λυμάτων στο σπίτι σας, πρέπει να εκκενώσετε όλους τους χώρους, να κλείσετε την παροχή ρεύματος και νερού στο κτίριο και να καλέσετε έναν υδραυλικό και έναν ειδικό αποφράξεων.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, μπορεί να μπορείτε να κάνετε κάποια βήματα για να περιορίσετε τη ζημιά, να σώσετε τα υπάρχοντά σας ή ακόμα και να χειριστείτε το πρόβλημα μόνοι σας. Λάβετε όμως υπόψη ότι ο καθαρισμός των λυμάτων είναι μια επίπονη και επικίνδυνη εργασία, επομένως μην αναλάβετε την εργασία εκτός εάν η διαρροή είναι μικρή και εύκολα διαχειρίσιμα.

Τι να κάνετε μετά την υπερχείλιση λυμάτων αποχέτευσης;

Ανεξάρτητα από το αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού λυμάτων ή να επιχειρήσετε καθαρισμό λυμάτων DIY, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβετε αμέσως μόλις παρατηρήσετε το πρόβλημα:

 • Εκκενώστε τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα κατοικίδια και μην τα επιτρέψετε στην πληγείσα περιοχή μέχρι να αποκατασταθεί σε ασφαλή κατάσταση.
 • Επικοινωνήστε με τις εταιρείες κοινής ωφέλειας που εξυπηρετούν την περιοχή σας και ζητήστε τους να διακόψουν την παροχή ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού στο σπίτι σας. Εάν η διαρροή είναι μικρή και δεν υπάρχει κίνδυνος για εσάς, μπορείτε να κλείσετε μόνοι σας την παροχή ρεύματος και νερού (μόνο εάν ο πίνακας διανομής ρεύματος και η κύρια βαλβίδα νερού βρίσκονται με ασφάλεια πάνω από το νερό!) – απλώς βεβαιωθείτε ότι φοράτε κατάλληλο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.
 • Ανοίξτε τα παράθυρα για να αερίσετε την περιοχή.
 • Απομακρύνετε τυχόν στεγνά, μη μολυσμένα αντικείμενα.
 • Προσθέστε μικρές ποσότητες λευκαντικού χλωρίου σε στάσιμο νερό – αυτό θα εξασφαλίσει κάποια απολύμανση και θα αποτρέψει την εξάπλωση των βακτηρίων.
 • Ειδοποιήστε την ασφαλιστική σας εταιρεία ότι έχει γίνει υπερχείλιση λυμάτων αποχέτευσης στο σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε τραβήξει αρκετές φωτογραφίες της διαρροής, καθώς και των κατεστραμμένων από το νερό αντικειμένων και δομικών υλικών πριν ξεκινήσει ο καθαρισμός (θα τα χρειαστείτε ως απόδειξη για την ασφαλιστική σας αξίωση).

Μην επιχειρήσετε να αποφράξετε τις αποχετεύσεις σε αυτό το σημείο – το νερό της αποχέτευσης πρέπει να αφαιρεθεί πριν να αντιμετωπιστεί η αιτία της διαρροής.

Εάν αποφασίσετε ότι μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας το πρόβλημα, ξεκινήστε την εκκαθάριση χωρίς καθυστέρηση!

Πώς να καθαρίσετε την υπερχείλιση λυμάτων της αποχέτευσης

Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο καθαρισμός υπερχείλισης λυμάτων αποχέτευσης είναι μια δύσκολη, δυσάρεστη και επικίνδυνη εργασία.

Συνιστάται ιδιαίτερα να καλέσετε επαγγελματίες απόφραξης κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να εξετάσετε τον καθαρισμό λυμάτων DIY μόνο σε περίπτωση μικρής διαρροής – που περιορίζεται σε μια μικρή περιοχή του σπιτιού σας (μπάνιο, μέρος μιας κουζίνας κ.λ.π.) και έχει συμβεί πρόσφατα.

Οι μεγάλες διαρροές απαιτούν επαγγελματική βοήθεια από Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου. Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε με ασφάλεια το πρόβλημα.

Μέτρα προστασίας για καθαρισμό υπερχείλισης λυμάτων αποχέτευσης

Φοράτε εξοπλισμό ατομικής προστασίας – λαστιχένια γάντια, λαστιχένιες μπότες, προστατευτικά γυαλιά και μάσκα προσώπου. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τα λύματα (ή τυχόν μολυσμένα αντικείμενα), καθώς οι διαρροές λυμάτων περιέχουν ρύπους που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

Κλείστε τις πόρτες μεταξύ της μολυσμένης περιοχής και των άλλων δωματίων στο σπίτι σας για να αποτρέψετε την παρακολούθηση λυμάτων και υπολειμμάτων σε καθαρές περιοχές και για να διασφαλίσετε ότι η σκόνη που έχει μολυνθεί από τα λύματα δεν θα διοχετεύεται σε άλλους χώρους.

Βεβαιωθείτε ότι το ακίνητό σας έχει απολυμανθεί σωστά μετά από υπερχείλιση λυμάτων αποχέτευσης

καθαρισμός για υπερχείλιση λυμάτων

 • Αφαιρέστε το νερό αποχέτευσης το συντομότερο δυνατό – χρησιμοποιήστε μια αντλία εάν υπάρχει πολύ νερό ή ένα κενό υγρό-στεγνό με κατάλληλη συσκευή φιλτραρίσματος εάν η διαρροή είναι μικρή.
 • Φτυαρίστε τη βρωμιά, το χώμα και τα υπολείμματα σε ισχυρές πλαστικές σακούλες και πετάξτε τα αμέσως.
 • Μεταφέρετε όλα τα αντικείμενα από την πληγείσα περιοχή σε έναν απομονωμένο χώρο με δάπεδο από σκυρόδεμα ή πλακάκια που μπορεί να απολυμανθεί εύκολα στη συνέχεια και κρατήστε τα εκεί μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα των υδραυλικών εγκαταστάσεων και να μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε σωστά. Πετάξτε οτιδήποτε έχει εμποτιστεί με μολυσμένο νερό αμέσως.
 • Αφαιρέστε τυχόν κορεσμένα χαλιά, δάπεδα, μόνωση, επένδυση τοίχων, σανίδες βάσης κ.λ.π. και απορρίψτε τα με ασφαλή και κατάλληλο τρόπο.
 • Ξεπλύνετε όλους τους τοίχους, τα δάπεδα και τις επιφάνειες στην πληγείσα περιοχή με ζεστό νερό και κατάλληλα βακτηριοκτόνα απολυμαντικά. Συνεχίστε με βαθύ καθαρισμό χρησιμοποιώντας ποιοτικό οικιακό απορρυπαντικό και άφθονο νερό. Προσέξτε ιδιαίτερα όταν καθαρίζετε τα δάπεδα – τρίψτε τα καλά με μια βούρτσα βουτηγμένη σε διάλυμα από ένα μέρος λευκαντικού χλωρίου και τέσσερα μέρη νερού. Ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό.
 • Αφαιρέστε την περίσσεια νερού και αφήστε την περιοχή να στεγνώσει στον αέρα (ανοίξτε τα παράθυρα εάν ο καιρός είναι ξηρός και ηλιόλουστος ή χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες στο δωμάτιο εάν έχει κρύο ή βρέχει έξω). Λάβετε υπόψη ότι είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε την υγρή περιοχή εντός 24-48 ωρών μετά το ατύχημα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας.
 • Επιθεωρήστε το ακίνητό σας για μούχλα – το αυξημένο επίπεδο υγρασίας εσωτερικού χώρου σε περίπτωση υπερχείλισης λυμάτων αποχέτευσης μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας σε όλο το σπίτι σας, ακόμη και σε επιφάνειες που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τα λύματα. Εάν βρείτε ορατή μούχλα, χρησιμοποιήστε καθαριστικά καλουπιών εγκεκριμένα από την EPA για να σκοτώσετε τα σπόρια και να απολυμάνετε όλες τις γειτονικές επιφάνειες.

Καλέστε τους ειδικούς στις Αποφράξεις στο Μαρκόπουλο για τον μετριασμό της μούχλας εάν η ζημιά είναι εκτεταμένη.

Φροντίστε τα μολυσμένα αντικείμενα:

 • Απορρίψτε τυχόν αναλώσιμα αγαθά (φαγητά, ποτά, μπαχαρικά κ.λ.π.) και πορώδη υλικά (χαλί, κουρτίνες, ταπετσαρίες, στρώματα, ρούχα, γεμιστά παιχνίδια, βιβλία και άλλα χάρτινα προϊόντα κ.λ.π.) που έχουν έρθει σε άμεση επαφή με το νερό της αποχέτευσης.
 • Έχετε επιθεωρήσει επαγγελματικά τα μολυσμένα αντικείμενα υψηλής συναισθηματικής ή χρηματικής αξίας – οι ειδικοί διαθέτουν προηγμένο εξοπλισμό, εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού και πλούσια εμπειρία στην αντιμετώπιση μολυσμένου περιεχομένου, ώστε να είναι σε θέση να απολυμάνουν και να αποκαταστήσουν τυχόν αντικείμενα που μπορούν να σωθούν.
 • Να έχετε επαγγελματικό καθαρισμό επικαλυμμένων επίπλων και χαλιών που έχουν επηρεαστεί ελαφρώς από τα λύματα.
 • Πλύνετε όλα τα προσβεβλημένα αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένων των επίπλων και των συσκευών) με αντιβακτηριακά προϊόντα καθαρισμού, ξεπλύντε τα καλά και βγάλτε τα έξω για να στεγνώσουν στον ήλιο.
 • Προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκαντικό χλωρίου στο νερό όταν πλένετε ρούχα και λευκά είδη που έχουν έρθει σε μικρή επαφή με το μολυσμένο νερό.
 • Τοποθετήστε όλα τα αντικείμενα από την πληγείσα περιοχή έξω για να αεριστούν.
 • Ελέγξτε επαγγελματικά και επισκευάστε τα ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα, καθώς και τις συσκευές που έχουν βρεθεί στη μολυσμένη περιοχή, εάν είναι απαραίτητο.

Αυτά τα βήματα θα διασφαλίσουν ότι το σπίτι σας θα απολυμανθεί σωστά και θα αποκατασταθεί σε μια ασφαλή κατάσταση διαβίωσης.

Πότε να καλέσετε επαγγελματική βοήθεια Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου

Ενώ ο επαγγελματικός καθαρισμός υπερχείλισης λυμάτων αποχέτευσης είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, είναι απολύτως απαραίτητο εάν:

 1. Η διαρροή δεν περιορίζεται σε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας.
 2. Η υπερχείλιση λυμάτων αποχέτευσης συνέβη πριν από περισσότερες από 24 ώρες (ή έχει μείνει για άγνωστο αριθμό ωρών) – βακτήρια και ιοί θα έχουν ήδη εξαπλωθεί σε αυτό το σημείο, θέτοντας σοβαρές απειλές για την υγεία σας και καθιστώντας πολύ επικίνδυνο την αντιμετώπιση των λυμάτων.
 3. Η διαρροή προκαλείται από υπόνομο ή σηπτική δεξαμενή.
 4. Υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα το νερό των λυμάτων να έχει έρθει σε επαφή με το σύστημα κλιματισμού του σπιτιού σας (σε αυτή την περίπτωση, θα απαιτηθεί επαγγελματικός καθαρισμός αγωγών για να διασφαλιστεί η καλή ποιότητα αέρα στο σπίτι σας).
 5. Εσείς ή ένα μέλος της οικογένειάς σας έχετε προβλήματα υγείας που μπορεί να επιδεινωθούν από τους ρύπους στα λύματα.

Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερο παραμένει το μολυσμένο νερό στο σπίτι σας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ασθενειών και ζημιών από το νερό:

 • Κίνδυνοι για την υγεία

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι διαρροές λυμάτων περιέχουν μολυσματικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, επομένως πρέπει να φροντίσετε το πρόβλημα προτού εξαπλωθούν βακτήρια και ιοί σε όλη την ιδιοκτησία σας και θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

Ο καθαρισμός των λυμάτων, ωστόσο, απαιτεί χειρισμό μολυσματικών απορριμμάτων, γεγονός που τα καθιστά επικίνδυνα για την υγεία σας.

Η χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού είναι απαραίτητη, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετή για να διασφαλιστεί η ασφάλειά σας – ειδικά εάν τα λύματα έχουν επηρεάσει μεγάλες περιοχές του σπιτιού σας (και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αρκετά γρήγορα) ή είναι δύσκολο να καθαριστούν χώρους ή εξοπλισμό, όπως π. σύστημα κλιματισμού (και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκετά αποτελεσματικά), ή έχει παραμείνει μέσα για πολλές ώρες (και τα επιβλαβή βακτήρια έχουν ήδη εξαπλωθεί).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια από Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου.

 • Ζημιά ιδιοκτησίας

Μια διαρροή λυμάτων μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά από το νερό στην ιδιοκτησία σας και να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας. Δεν θα χρειαστεί μόνο να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε δομικά υλικά που έχουν υποστεί ζημιά από το νερό (δάπεδα, σανίδες, γυψοσανίδες, μονώσεις κ.λ.π.) και είδη οικιακής χρήσης (έπιπλα, συσκευές κ.λ.π.), αλλά μπορεί επίσης να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα μούχλας. (Και η μούχλα μπορεί να βλάψει περαιτέρω την περιουσία σας και να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα για την υγεία της οικογένειάς σας.)

Η χρήση επαγγελματικών υπηρεσιών καθαρισμού υπερχείλιση λυμάτων θα σας βοηθήσει να αποφύγετε όλους τους παραπάνω κινδύνους και να επαναφέρετε το ακίνητό σας στην κατάσταση πριν από το ατύχημα το συντομότερο δυνατό. Οι ειδικοί θα ανταποκριθούν στην κατάστασή σας με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η εταιρεία καθαρισμού για υπερχείλιση λυμάτων Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου διαθέτει τα εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού, τον προηγμένο εξοπλισμό και την τεχνική τεχνογνωσία για:

 • Απομακρύνει τα λύματα και τα στερεά απόβλητα με ασφαλή και κατάλληλο τρόπο.
 • Καθαρίσει και απολυμάνει την περιοχή (και ολόκληρο το σπίτι, εάν είναι απαραίτητο).

Καθαρισμός λυμάτων μπάνιου

 • Αερίστε και στεγνώστε την περιοχή με τη βοήθεια επαγγελματιών αφυγραντήρων, καθαριστών αέρα ή/και μηχανών κίνησης αέρα.
 • Εκτελέστε αποκατάσταση ζημιών από το νερό σε όλο το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων τυχόν απαραίτητων εργασιών επισκευής.
 • Καθαρίστε τα χαλιά και τις ταπετσαρίες με ατμοκαθαριστές ή κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού.
 • Επαναφέρετε το περιεχόμενο που μπορεί να διασωθεί στην αρχική του κατάσταση.
 • Αφαιρέστε τη μούχλα και μειώστε τη ζημιά της μούχλας (αν είναι απαραίτητο) ή/και λάβετε αποτελεσματικά μέτρα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας στο μέλλον.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η διαρροή – υπερχείλιση λυμάτων (και πόσο σοβαρή είναι η ζημιά), οι υπηρεσίες καθαρισμού λυμάτων μπορεί να κοστίζουν ανάλογα.

Καθώς οι περισσότεροι ειδικοί καθαρισμού λυμάτων προσφέρουν όχι μόνο εξόρυξη νερού, αλλά και ποιοτικές εργασίες επισκευής, αφαίρεση οσμών και καθαρισμό περιεχομένου, μπορούν να καθαρίσουν πλήρως, να απολυμάνουν και να αποκαταστήσουν το σπίτι σας – σε περίπτωση μεγάλης διαρροής λυμάτων στο σπίτι σας.

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε βοήθεια για υπερχείλιση λυμάτων:

Ειδικοί απόφραξης – Εάν η διαρροή προκαλείται από βόθρο ή δεξαμενή, θα χρειαστείτε έναν ειδικό αποφράξεων για να επισκευάσει τη δεξαμενή και να αποτρέψει μελλοντικά την υπερχείλιση λυμάτων αποχέτευσης στο σπίτι σας. Η δεξαμενή μπορεί απλώς να πρέπει να αντληθεί και να καθαριστεί ή μπορεί να χρειαστεί νέος σωλήνας ή ολική αντικατάσταση. Η άντληση μιας δεξαμενής κοστίζει λιγότερα, αλλά η επισκευή της δεξαμενής μπορεί να κυμαίνεται από 150 ευρώ (για την αντικατάσταση ενός σωλήνα) έως 3.000 (για την αντικατάσταση ολόκληρης της δεξαμενής).

Υδραυλικοί – Εάν η διαρροή προκαλείται από βουλωμένη γραμμή αποχέτευσης, θα χρειαστείτε έναν ειδικό καθαρισμού αποχέτευσης για να διορθώσει το πρόβλημα υπερχείλιση λυμάτων.

Εργάτες αποχέτευσης πόλεων – Εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα σύστημα αποχέτευσης πόλης, πρέπει να καλέσετε το τμήμα αποχέτευσης, καθώς η αποχέτευση στο σπίτι σας μπορεί να αποτελεί μέρος ενός προβλήματος σε όλη την πόλη. Αν είναι, θα το χειριστεί η πόλη.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η γρήγορη και αποτελεσματική παρέμβαση έμπειρων επαγγελματιών θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια και θα δώσει την πιο κατάλληλη, ασφαλέστερη και οικονομική λύση στο πρόβλημα.

Οι ειδικοί στην Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου θα επαναφέρουν γρήγορα το σπίτι σας στο κανονικό, αποτρέποντας περαιτέρω προβλήματα και βοηθώντας σας να επαναφέρετε τη ζωή σας σε καλό δρόμο το συντομότερο δυνατό.

Και μπορεί να μην χρειαστεί καν να πληρώσετε για τις υπηρεσίες τους – πολλές φορές, η ασφάλιση καλύπτει το κόστος πρόσληψης επαγγελματικής βοήθειας σε περίπτωση υπερχείλισης λυμάτων αποχέτευσης.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Μαρκόπουλο Αναγνώστου για υπερχείλιση λυμάτων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares
Call Now Button